Onze geschiedenis

1927
De eerste generatie Leijenaar begint vanuit hun woonhuis in Naarden met het lokaal verkopen van smeermiddelen en klein gereedschap. 

1945 - 1957
Gestaag worden de activiteiten na de tweede wereldoorlog door de tweede 
generatie Leijenaar doorgezet en uitgebreid tot regionale omvang. Inmiddels is de tweede generatie Leijenaar verhuist naar de Frans Halslaan in Naarden, waar door het gezin gewoond wordt en vanuit de woonkamer de verkopen plaatsvinden.

1958
De groei van het bedrijf zet door en het huis aan de Frans Halslaan is inmiddels te klein geworden, waardoor het magazijn wordt verhuist naar de Nassaustraat in Bussum. Vanwege de groei wordt er ook voor het eerst een werknemer aangenomen van buiten de familie: De heer Truffino.

1960
De tweede generatie Leijenaar is inmiddels op een leeftijd gekomen dat er gekeken moest worden hoe de toekomst van Leijenaar eruit zou zien. Binnen de familie was er geen opvolger en dus zag de heer Truffino zijn kans schoon. In 1960 neemt hij Leijenaar over, inclusief het woonhuis aan de Frans Halslaan waar ook hij met zijn gezin gaat wonen.

1960 - 1975 

Onder de leiding van de heer Truffino zet de groei door en gaat Leijenaar zijn producten landelijk leveren. 

1976
Door de groei wordt het bedrijf uit huis gehaald en worden het kantoor en magazijn samengevoegd in een nieuw pand op de Botweg in Bussum. 

 

1994
Harro Truffino, de zoon van de heer Truffino, komt in het bedrijf.

1995 – 2001
Harro Truffino neemt Leijenaar over van zijn vader en zet de groei en professionalisering verder door. Zo worden de relaties met leveranciers verstevigt en zorgt Harro er voor dat Leijenaar de exclusiviteit krijgt van acht belangrijke fabrikanten op het gebied van bedieningselementen, smeergereedschap en transportband componenten.

2002
Leijenaar is inmiddels twee overnames verder en weer uit zijn voegen gegroeid in het pand op de Botweg en verhuist naar de Nijverheidsweg in Huizen.

 

2009
Leijenaar breidt zijn vleugels uit en gaat kijken over de grenzen van Europa en wordt exclusief leverancier in de Benelux voor Darshana uit India, bedieningselementen fabrikant.

2013
Het productprogramma wordt uitgebreid met een grote nieuwe productgroep: Transportband afschrapers.

2015
De nieuwe website inclusief webshop gaat online.